tuinderij; bevelander; tuinderij bevelander; verse kruiden; vertical farming; teelt op water; bieslook; chinese kool; teler;

Over de geschiedenis


Tuinderij Bevelander is een echt familiebedrijf dat van vader op zoon over wordt gedragen en dat lang geleden is opgestart door Adriaan Bevelander. Hij is het bedrijf begonnen in Barendrecht als veeteeltbedrijf en bezat enkele koeien, paarden en schapen. Daarnaast had hij ook nog wat kleinschalige akkerbouw.

 

In 1970 is het bedrijf overgenomen door zijn zoon, Jaap Bevelander. Het bedrijf is toen veranderd van voornamelijk veeteelt naar een echt tuinbouwbedrijf. Jaap begon met het telen van groenten zoals spinazie, spruiten en chinese kool.

 

Toen Barendrecht groeide en er meer huizen gebouwd moesten worden, is het bedrijf uitgekocht en verhuist naar Achthuizen op Goeree-Overflakkee. Het bedrijf is toen een nieuwe weg ingeslagen door de interesse te verleggen naar het telen van kruiden.

Er is gekozen voor het telen van bieslook, selderie en peterselie. Later zijn daar nog platte petereselie, koriander, tijm, munt en knoflook bieslook bijgekomen.

 

Op dit moment is Arjen, zoon van Jaap, bezig met de overname van het bedrijf. Vanaf 2008 runnen Jaap en Arjen samen het bedrijf en langzamerhand zal Jaap steeds meer een stapje terug doen tot Arjen uiteindelijk alles heeft overgenomen.

   Copyright© 2018 Tuinderij Bevelander VOF

Tuinderij Bevelander VOF - Blokseweg 2 - 3256 LB - Achthuizen - 0187 74 10 11 - info@tuinderijbevelander.nl