tuinderij; bevelander; tuinderij bevelander; verse kruiden; vertical farming; teelt op water; bieslook; chinese kool; teler;

De kwaliteit

Over de kwaliteit kunnen we heel kort zijn. 'Daar doen we onze uiterste best voor'.

Maar de vraag is hoe doen we dat. Het begint al met het plantmateriaal, dat moet van goede kwaliteit zijn. Daarnaast is gezonde grond belangrijk, dus een goede vruchtwisseling. Dat tekent dat niet ieder jaar hetzelfde gewas op hetzelfde stuk land geteeld wordt. Ook is gezond water en zijn de juiste voedingstoffen uiterst belangrijk.

 

In het groeiseizoen lopen we minimaal 2 keer per week langs alle gewassen. We kijken in het bijzonder naar eerste tekenen van ziekte en naar ongewenste insecten. Daarnaast zien we natuurlijk ook meteen de groei en kwaliteit van het gewas. Zo kunnen we een goede planning maken voor het juiste oogstschema. In geval van ongewenste insecten en ziektes zullen we dit gaan bestrijden door het gewas te bespuiten met bestrijdingsmiddel. De bestrijding van ziekten en plagen is nodig om ervoor te zorgen dat niet alle hoeken van het perceel aangetast worden. Een goede bestrijding zorgt voor goede kwaliteit en leveringszekerheid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Copyright© 2018 Tuinderij Bevelander VOF

Tuinderij Bevelander VOF - Blokseweg 2 - 3256 LB - Achthuizen - 0187 74 10 11 - info@tuinderijbevelander.nl