tuinderij; bevelander; tuinderij bevelander; verse kruiden; vertical farming; teelt op water; bieslook; chinese kool; teler;

Lekkere recepten met bieslook

Bieslook roomkaas
Ingrediënten:
1 kuipje philadelphia roomkaas, 1 eetlepel créme fraîche, verse bieslook, 1/4 sjalot, peper en zout.

 

Hak allereerst de bieslook fijn. Versnipper de sjalot heel fijn. Meng de roomkaas met de créme fraîche in een kom. Voeg de bieslook, sjalot en peper en zout toe. Roer alles door elkaar en garneer met nog wat verse bieslook. Lekker op een warm pistoletje met wat ijsbergsla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bieslooksaus
Ingrediënten:

1 kopje mayonaise, verse bieslook, 1 theelepel worchestersaus, peper, zout, nootmuskaat, 1 theelepel citroensap en 1 kopje geklopte slagroom.

Snijd de bieslook fijnen meng dit in een kom samen met de mayonaise, worchestersaus, slagroom en citroensap. Meng dit alles goed door elkaar en breng het op smaak met het zout, de peper en nootmuskaat. Zet het ongeveer een uur afgedekt in de koelkast.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Courgette met tijm en bieslook
Ingredienten:
4 courgettes, 200 gram geitenkaas (naturel 55+), verse tijm, verse bieslook, 1 citroen, 1 bakje ricotta, 2 tenen knoflook, 8 eetlepels olijfolie extra vierge, 1 pak papperdelle (pasta, 250 gram), 1 rode peper (zaadlijsten verwijderen en fijngesneden).

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd in de lengte een plak van 1 cm van elke courgette af en snijd die plakken in kleine blokjes. Verkruimel de geitenkaas. Ris de blaadjes van de takjes tijm en rasp de gele schil van de citroen.

Doe de courgetteblokjes in een kom en meng met de helft van de geitenkaas, de ricotta, de helft van de tijm, de helft van de bieslook, 1 geperste teen knoflook en het citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout. Hol de courgettes aan de kant van het snijvlak uit met een lepeltje en vul ze met het kaas-kruidenmengsel. Besprenkel elke gevulde courgette met 1/2 el olie en leg ze in een ovenschaal. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de courgettes in 30 min. gaar.

 

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep de rest van de geitenkaas, de bieslook, de tijm, de olie, de knoflook en de rode peper erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de pasta bij de courgette.

 

 

   Copyright© 2018 Tuinderij Bevelander VOF

Tuinderij Bevelander VOF - Blokseweg 2 - 3256 LB - Achthuizen - 0187 74 10 11 - info@tuinderijbevelander.nl