tuinderij; bevelander; tuinderij bevelander; verse kruiden; vertical farming; teelt op water; bieslook; chinese kool; teler;

Lekkere gerechten met munt

 

Lamscarré met verse muntsaus en couscous
Ingrediënten: 1 lamscarré, 80 gr. boter, olijfolie, 300 gr. couscous, 1 sjalot, 1 chilipeper, 1 prei, kippenbouillon, bieslook.

Voor de saus: 1 dl. wijzazijn, 2 sjalotjes, verse munt, peper en zout, 1 dl. lamsfond en 1 eetlepel honing.

 

Kruidt de lamscarré en aan alle kanten bruin bakken in hete boter. Leg de lamscarré in een braadschaal. Verder laten bakken in een oven van 200°C gedurende 7 minuten. Kippenbouillon laten koken en over de couscous gieten. Afdekken met een plasticfolie en gedurende 5 minuten laten trekken. Folie wegnemen en goed mengen met een vork en eventueel nog wat bouillon toevoegen. Besprenkelen met wat goede olijfolie. Versnipper de sjalot, chilipeper en prei en stoof dit aan in wat boter. Voeg dit groentemengsel toe aan de couscous.

 

Verse muntsaus: begin met het fijnsnipperen van de sjalot, alsook de verse munt. In een kookpan azijn, sjalotten, munt en de honing aan de kook brengen en laten reduceren. Zeef de saus en voeg de lamsfond toe, weer even laten reduceren en maak het af met peper en zout.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muntthee, muntwater en andere sappen met munt

 

Munt is heel gemakkelijk te gebruiken als decoratie op desserts maar ook in talloze dranken en salades. Hieronder zie je enkele voorbeelden van munt in dranken. Zoals muntthee, water met citroen en munt, water met frambozen en munt. Deze dranken zijn eindeloos te variëren en zeker in de zomer erg verfrissend.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zomerse watermeloensalade met munt

Ingrediënten: 1 watermeloen, 2 takjes munt, sap van 1 limoen en rood fruit zoals aardbeien, blauwe bessen en bramen.

 

Snijd de meloen in stukjes en meng het met de limoensap en munt. Laat dit even in de koelkast staan. Versier de salade met de rode/blauw vruchten en serveer!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Copyright© 2018 Tuinderij Bevelander VOF

Tuinderij Bevelander VOF - Blokseweg 2 - 3256 LB - Achthuizen - 0187 74 10 11 - info@tuinderijbevelander.nl