tuinderij; bevelander; tuinderij bevelander; verse kruiden; vertical farming; teelt op water; bieslook; chinese kool; teler;

Lekkere recepten met peterselie

Lentesalade met ei en peterselie
Ingrediënten: 2 eieren, 2 bosjes raapstelen (circa 200 gram), 2 eetlepers amandelschaafsel, 2/3 zakje verse peterselie, 2/3 zakje (knoflook) bieslook, 6 eetlepels balsamico-olijfdressing, zout en peper.

Kook de eieren in ca. 10 minuten hard. Snijdt intussen de worteltjes van de raapstelen. De raapstelen wassen en in een vergiet goed laten uitlekken. Amandelen in droge koekenpan goudbruin roosteren. Peterselie en bieslook fijn knippen. Laat de eieren onder koud water schrikken, pel ze en hak ze fijn. Ook de raapstelen fijn snijden. Erdoor scheppen: dressing, bieslook en peterselie. Op smaak brengen met zout en peper. Salade over vier borden verdelen. Ei en amandelen erover strooien. Serveren met verse toast en boter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Garnalen-visspiesjes met peterselie
Ingrediënten: 1 citroen, 1 teen knoflook, verse peterselie, 300 gram kabeljauwfilet, 1 eetlepel viskruiden, 125 gram cocktailgarnalen en 3 eetlepels olijfolie.

 Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Pers de knoflook boven een diep bord en schep het citroenrasp en de peterselie erdoor. Snijd de kabeljauw in 24 blokjes en bestrooi met de viskruiden. Rijg aan een cocktailprikker om en om 2 stukjes kabeljauw en 1 cocktailgarnaal. Wentel de spiesjes eerst door het citroensap en daarna door het peterseliemengsel. Leg ze op een schaal en zet ze tot gebruik afgedekt in koelkast. Verhit op de gourmetplaat een beetje olie en bak telkens 2 visspiesjes in ca. 4 min. gaar, keer regelmatig zodat ze niet aanbranden.

   Copyright© 2018 Tuinderij Bevelander VOF

Tuinderij Bevelander VOF - Blokseweg 2 - 3256 LB - Achthuizen - 0187 74 10 11 - info@tuinderijbevelander.nl