tuinderij; bevelander; tuinderij bevelander; verse kruiden; vertical farming; teelt op water; bieslook; chinese kool; teler;

Lekkere recepten met chinese kool

Chinese kool met kip en krab
Ingrediënten:
300 gr pandanrijst, 2 el olie, 1 kipfilet, 2 uien in halve ringen, 1 chinese kool, 1 rode paprika, 100 gr woksaus (ginger&garlic) en 1 blikje krab.

 

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een wok de olie en roerbak hierin de kipreepjes en de uien goudbruin in 5 min. Schep de Chinese kool en de paprika erbij en roerbak 3 min. Voeg de woksaus en de krab met het vocht toe. Schep alles om en breng de saus aan de kook. Serveer de rijst met de saus in 4 kommen of diepe borden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chinese kool salade met garnalen
Ingrediënten:

2 el sesamzaad, 1 limoen, 6 el ketjap, 1 et zonnebloemolie, 1 chinese kool, 1 bakje garnalen.

 

Rooster het sesamzaad in een pan zonder olie of boter in 2 min. goudbruin. Laat de sesamzaadjes afkoelen op een bord. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit de limoen. Maak in een schaal een dressing van de ketjap, olie, het limoensap en de -rasp. Voeg de fijngesneden kool toe en roer de dressing er door. Verdeel de garnalen erover en bestrooi met het sesamzaad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chinese kool ovenschotel

Ingrediënten:
1 Chinese kool, 250 gr. champignons,, 800 gr. kruimige aardappels, 2 uien, 300 gr. rundergehakt, 120 ml. melk, 20 gr. roombote, 40 gr. geraspte kaas, 20 gr. paneermeel, kerriepoeder.

Verwarm de oven voor op 180 graden.Haal de buitenste bladeren van de Chinese kool. Snij de kool in de lengte doormidden. Neem één helft van de kool en snij deze nog een keer in de lengte doormidden. Snij deze twee kwarten vervolgens in dunne repen van 0,5 tot 1 centimeter dikte. Snipper de ui en snij de champignons in plakjes of blokjes. Schil de aardappels, snij ze in stukken en kook ze gaar. Giet ze af, voeg één theelepel kerriepoeder, de melk en de boter toe en stamp er een gladde puree van. Maak de puree op smaak met peper en zout. Fruit de ui samen met een theelepel kerriepoeder aan in een grote wokpan. Voeg vervolgens het gehakt en de champignons toe. Als het gehakt bijna gaar is voeg je de Chinese kool toe zodat deze kan slinken en alvast (deels) gaar kan worden. Voeg ook nog wat peper en zout toe. Neem een ovenschaal en verdeel de helft van de aardappelpuree over de bodem. Leg daar bovenop het mengsel van Chinese kool en gehakt en sluit af met de rest van de aardappelpuree. Bestrooi de schotel nu met het paneermeel en de geraspte kaas.

Zet de schotel ongeveer 15 minuten in de oven.

 

Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Copyright© 2018 Tuinderij Bevelander VOF

Tuinderij Bevelander VOF - Blokseweg 2 - 3256 LB - Achthuizen - 0187 74 10 11 - info@tuinderijbevelander.nl