Lekkere gerechten met koriander
Nachos met kaas en koriander
Ingrediënten: 1 rode ui, 1 eetlepel jalapeñopeperreepjes, 2 tomaten, 150 gram tortillachips, 125 ml crème fraîche, 100 gram geraspte kaas, 15 gram koriander.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de rode ui in ringen en jalopeñopeperreepjes fijn. Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verdeel de chips over een ingevette lage ovenschaal. Schep de crème fraîche erop en verdeel de ringen ui, blokjes tomaat en jalapeñopepers erover. Bestrooi met de geraspte kaas. Zet de nachos 5-10 min. in de oven tot de kaas is gesmolten. Strooi de koriander over de nachos.
Gestoofd rundvlees met bamboescheuten
Ingrediënten: 100 gram shii-takes, 150 gram peultjes, 1 teentje knoflook, 2 bosuitjes, 1 blokje bamboescheuten (230 gram), verse koriander, 400 gram biefstuk, 5 eetlepels olie, 1 eetlepel thaise vissaus, 1 eetlepel chilisaus, 1 eetlepel vloeibare bouillon en 1 eetlepel maizena.
Shii-takes schoonwrijven met keukenpapier en in plakken snijden. Peultjes afhalen en diagonaal doormidden snijden. Knoflook pellen en fijnhakken. Bosuitjes schoonmaken en schuin in stukken snijden. Bamboe laten uitlekken. Blaadjes van koriander plukken. Biefstuk in dunne plakken snijden, plakken halveren. In koekenpan of wok olie verhitten. Biefstuk in ca. 2 minuten rondom dichtschroeien. Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden. In bakvet knoflook en bosuitjes fruiten. Eventueel nog 1 lepel olie toevoegen. Shii-takes, peultjes en bamboe toevoegen en 2 minuten al omscheppend bakken. Vissaus, chilisaus, bouillon en 2 dl kokend water erbij schenken. Maizena losroeren met eetlepel water. Maizenapapje en plakjes biefstuk door groenten scheppen en het geheel nog 2 minuten doorwarmen om de saus te laten binden. Royaal bestrooien met koriander. Serveren met eiermie of witte rijst.
Copyright© 2018 Tuinderij Bevelander VOF
Tuinderij Bevelander VOF - Blokseweg 2 - 3256 LB - Achthuizen - 0187 74 10 11 - info@tuinderijbevelander.nl