tuinderij; bevelander; tuinderij bevelander; verse kruiden; vertical farming; teelt op water; bieslook; chinese kool; teler;

Lekkere recepten met platte peterselie

Lamsrack met amandel-peterseliekorst

Ingrediënten: 1 aubergine, 4 zoete aardappelen, 2 eetelepels olijfolie, 90 gram amandelen, 50 gram paneermeel, 20 gram platte peterselie, 1 eetlepel grove mosterd, 1 ei en 750 gram lamsrack.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen. Snijd de aubergine en de aardappelen in de lengte in dunne parten. Meng met de olie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 45 min. in de oven. Schep af en toe om. Maal ondertussen de amandelen fijn in de keukenmachine.


Voeg het paneermeel, de peterselie, mosterd en het ei toe en maal tot een dikke pasta. Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel het amandelmengsel over de bovenkant van het lamsvlees. Leg het vlees met de korst naar boven in een ovenschaal en bak ca. 25 min. in de oven bij de aubergine en aardappel. Neem het vlees uit de oven en laat 5 min. afgedekt rusten. Serveer met de aubergine en aardappel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gegrilde Kipfilet met pasta en peterseliepesto
Ingrediënten: 300 gram farfalle, 1 citroen, 2 kipfilets, 80 ml extra vierge olijfolie, 40 gram walnoten, 40 gram pecorino romano (kaas), 20 gram platte peterselie.

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de grillpan, bestrijk de kip met 1/4 van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de kip in 12 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Maal de peterselie, knoflook, kaas, walnoten en het citroenrasp fijn met de staafmixer of in keukenmachine. Voeg de rest van de olie toe en maal tot een gladde pesto. Meng de pesto door de pasta. Snijd de kip in schuine plakken en serveer met de pasta.

 

   Copyright© 2018 Tuinderij Bevelander VOF

Tuinderij Bevelander VOF - Blokseweg 2 - 3256 LB - Achthuizen - 0187 74 10 11 - info@tuinderijbevelander.nl